Web Analytics Made Easy - Statcounter

حاج نادر فرجزاده متولد سال ۱۳۳۰ در هشترود است که از سال ۱۳۵۴ فعالیت خود در زمینه مداحی را آغاز کرده و یکی از پیرغلامان دربار اباعبدالله الحسین(ع) شهرستان هشترود شناخته می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ و به نقل از پیک هشترود، مصاحبه خبرنگار ما با این مداح وارسته را می خوانید:

چطور شد با مداحی آشنا شدید؟

از دوران کودکی برای حضور در هیات های عزاداری علاقه داشتم همین حضور مستمر در هیات های عزاداری و همچنین تشویق دوستانم من را ترغیب کرد تا وارد مداحی شوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۳۵۴ هیات زنجیرزنان حضرت ابوالفضل(ع) را تشکیل دادیم و اولین مداحی ام نیز در همین هیات بود. اکثر مداحی هایم بعد از رحلت حضرت امام (ره) و به تشویق مرحوم روحانی امام جمعه اسبق هشترود صورت گرفت.

خاطره ای از اولین مداحی خود دارید؟

باور کنید آنقدر استرس داشتم اما نمی دانم نیروئی این استرس را از من گرفت و باعث شد تا بتوانم در اولین روز از دوران مداحی ام بتوانم مداحی کنم.

بنظر شما مداحی یک هنر است یا نه شرایط دیگری هم می خواهد؟

مداحی هنر هم محسوب می شود و به آموزش هم نیاز دارد اما پشت همه این ها عشق و علاقه است که یک مداح را روی پا نگه می دارد. بنده در مورد مداحی آموزش ندیده ام اما باور کنید تمام مداحی هایم خدادادی است.

استاد و الگوی شما در مداحی چه کسی است؟

در آن زمانهائی که هیات زنجیرزنان را تشکیل دادیم مداحی داشتیم بنام حاج غیبعلی هوشیار که بمدت ۱۰ سال برای هیات ما مداحی کرد. من در این مدت در کنار ایشان بودم درست است به من آموزش نداد اما همین حضور مستمر در کنار وی کلاس درسی برای من بود.

وضعیت عزاداری در هشترود را چگونه ارزیابی می کنید؟

عزاداری هشترودی ها زبانزد عام و خاص است و همواره اصالت خود را نیز حفظ کرده اند اما از نبود نظم رنج می برد مخصوصا در عزاداری های خیابانی و عمومی باید هیات ها حرمت همدیگر را حفظ کنند.

کدام روضه اشک خودتان را نیز دراورده است؟

روضه حضرت علی اصغر (ع) برایم همیشه سوزناک است و نمی توانم خودم را در زمان روضه خوانی برای ایشان کنترل کنم.

چقدر به منابع موثق در نوحه خوانی رجوع می کنید؟

اعتقاد دارم در مداحی تنها گریاندن مهم نیست به نظرم اگر مطلب به درسیتی و عین واقعیت گفته شود حتما اثرگذار خواهد بود بنده هم در مداحی سعی کرده ام از کتب مداحی معتبر استفاده می کنم.

چند ساعت در روز تمرین می کنید؟

بنده الان هم در روز بین ۲ تا ۴ ساعت تمرین می کنم هرچند زمانهائی هم هست که تا اذان صبح تمرین و تکرار می کنم. بنده بیش از ۱۸ هزار بیت شعر را حفظ کرده ام بدلیل سواد کم و اگر این ابیات را مرور نکنم از ذهنم فراموش خواهند شد.

توصیه شما به مداحان جوان چیست؟

مداحان جوان باید بدانند برای چه کسی دارند مداحی می کنند و در چه دری هستند و ارزش مداحی را حفظ کنند که در اینصورت آبرو اعتبار نیز برای آنها به همراه خواهد بود.

مداحی های امروزی با مداحی های قدیم چه فرقی کرده است؟

مضمون شعرها که همان هستند اما آهنگ ها عوض شده اند هرچند با برخی از آهنگ هائی که با آن نوحه خوانی صورت می گیرد موافق نیستم و اعتقاد دارم اصالت مداحی باید حفظ شود.

انتخاب اشعار شما چگونه است؟

بنده بیشتر به مضمون عرفنی اشعار توجه می کنم و اینکه با توجه به سبک روضه خوانی بدنبال اشعار اخباری هستم و زبانحال نمی خوانم.

کرامات اهل بیت (ع) در زندگانی شما هم بصورت مستقیم دیده شده است؟

بنده از کرامال اهل بیت (ع) خیلی بهره برده ام. من یک ناراحتی قلبی داشتم که توصیه کرده بودند نباید روی ماشین برای دستجات عزاداری کنم اما من به مداحی ادامه دادم و امروز خوشبختانه اثری از ناراحتی قلبی نیست.

نظر شما در مورد درآمد مداحان چیست؟

ببینید برخی ها مداحی را برای خود به عنوان شغل انتخاب کرده اند که اگر برای آنها جنبه مادی نباشد نمی شود اما واقعا برخی ها هم از روی عشق و علاقه وارد این وادی شده اند که مباحث مالی زیاد فرق نمی کند.

صحبت پایانی؟

در ایام عزاداری ماه محرم واقعا هیات ها حرمت همدیگر را حفظ کنند تا بتوانیم شاهد برگزاری باشکوهتر دهه اول محرم باشیم چراکه به فرمایش حضرت امام (ره) ” این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است”. از عوامل پیک هشترود هم که این زمینه را برای بیان درددل های یک نوکر دربار اهل بیت (ع) فراهم آوردید تشکر می منم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۹۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!

 استفاده از آسانسور صرفا برای راحتی در جابه‌جایی عمودی نیست. همه دانشجویان رشته‌های علوم پایه و مهندسی در درس فیزیک، اصل هم‌ارزی نسبیت عام را خوانده‌اند که حرکت شتابدار در آسانسور معادل حضور در میدان گرانشی است و زمان در حضور میدان گرانشی، کندتر می‌گذرد. این یافته اینشتین در آثار علمی‌تخیلی برجسته‌ای مانند «میان‌ستاره‌ای» اثر کریستوفر نولان نیز به‌زیبایی نشان داده شده است.

با این حال به نقل از ایسنا، استفاده از آسانسور هیچ کمکی به طول عمر شما نمی‌کند و درمقابل، انتخاب راه‌پله می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی‌تری داشته باشید. به طور مشخص، بالا رفتن از چند پله در روز، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ را کاهش می‌دهد حتی اگر سابقه مشکلات قلبی داشته باشید.

دکتر سوفی پادوک(Sophie Paddock)، نویسنده این مطالعه از دانشگاه آنگلیا شرقی و بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک و نورویچ می‌گوید: «اگر هر دو گزینه پله‌ها یا آسانسور را دارید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه‌مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها می‌تواند یک هدف دست یافتنی برای فعالیت‌های روزانه باشد».

بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی مرگ‌ومیر در بسیاری از کشورهای جهان ازجمله ایالات متحده هستند، اما محققان می‌گویند که ورزش منظم می‌تواند به پیشگیری از آن کمک کند. متأسفانه، مطالعه جدیدی که در مجله ESC Preventive Cardiology ۲۰۲۴ ارائه شد، نشان می‌دهد که از هر چهار فرد بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر از سطوح توصیه شده فعالیت بدنی برخوردار نیست.

در ایالات متحده، بزرگسالان باید هر هفته حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشند که این میزان، معادل ۳۰ دقیقه پیاده‌روی سریع روزانه در ۵ روز از هفته است. همچنین اضافه کردن دو روز فعالیت‌های تقویت عضلانی توصیه می‌شود که در آن، همه گروه‌های عضلانی اصلی از جمله پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانه‌ها و بازوها درگیر شوند.

جزئیات پژوهش

دکتر پادوک خاطرنشان می‌کند که بالا رفتن از پله‌ها، ورزشی آسان و قابل‌دسترس است که افراد می‌توانند در هر مکانی انجام دهند، از ساختمان آپارتمانی خود گرفته تا پارک‌های شهری. با در نظر گرفتن این موضوع، این مطالعه جدید به بررسی تأثیر بالا رفتن از پله بر طول عمر و سلامت قلب پرداخته است.

این گروه ۹ مطالعه قبلی را در مورد بالا رفتن از پله‌ها با بیش از ۴۸۰ هزار شرکت‌کننده‌ جمع‌آوری کرد. این مطالعات مجموعه وسیعی از شرایط را مورد بررسی قرار داد و درمورد تعداد پله‌هایی که شرکت‌کنندگان از آن بالا رفتند یا سرعتی که از آن پله‌ها بالا رفتند، تفاوتی قائل نشد. این ۹ گزارش شامل افراد سالم و همچنین افراد مبتلا به بیماری شریانی محیطی یا سابقه حملات قلبی بود. شرکت کنندگان از ۳۵ تا ۸۴ سال سن داشتند.

به طور کلی، این مطالعه جدید نشان داد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش ۲۴ درصدی خطر مرگ به هر دلیلی ارتباط دارد. شرکت کنندگان همچنین ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار گرفتند. علاوه بر این، بالا رفتن از پله‌ها به این شرکت‌کنندگان کمک کرد تا از برخی از عوارض عمده بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته جلوگیری کنند.

دکتر پادوک می‌گوید: «بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هرچه فردی از پله‌ها بیشتر بالا برود، مزایای بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه و چه در جای دیگر، از پله‌ها استفاده کنید».

دیگر خبرها

  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • داور لیگ برتری استعفا داد
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • آیت الله جوادی آملی: حرف هر واعظی در مردم اثر نمی‌کند، وگرنه روضه خوانی‌ها و وعظ کم نیست
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!